Składniki
- kakao gorzkie, proszek – łyżka [10g]
- krem orzechowy (np. Be Raw) – łyżeczka [15g]
- banan, obrany – mała sztuka [80g]
- daktyle suszone – sztuka [5g]
- mleko 1,5% tłuszczu (lub roślinny odpowiednik) – ⅔ szklanki [150ml]
Sposób przygotowania
Zalej daktyla gorącą wodą i odstaw na kilkanaście minut. Następnie odsącz go i zmiksuj z resztą składników w blenderze.
Ekspertka: Katarzyna Toutounchi
Absolwentka dietetyki Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Jej praca magisterska dotycząca żywienia w zespole bolesnych menstruacji została opublikowana w naukowym magazynie Medical Science Pulse. Jest zwolenniczką zasady 80/20, stawia na wiedzę popartą nauką i stale poszukuje prostych rozwiązań.
W pracy stoi murem za kobietami, ich zdrowiem i dobrym samopoczuciem. W wolnym czasie lubi eksperymentować z bardziej odżywczymi wersjami słodkości i fast food.
Naszą ekspertkę znajdziesz tutaj:
Instagram: https://www.instagram.com/lifestylescientist/