Princessa kokosowa [Fit przepis]
Długość artykułu: 1 minuta
Przepis na 10 porcji, porcja: 141 kcal
Użyj formy silikonowej o średnicy ok. 20 cm
- wafle ryżowe, cienkie – 12 sztuk [60 g]
Masa kokosowa:
- jogurt kokosowy – 2 kubki [320 g]
- olej kokosowy płynny – 2 łyżki [20 g]
- wiórki kokosowe – 2 łyżki [16 g]
- erytrol – 2 łyżki [20 g]
- mąka kokosowa – 5 łyżek [50 g]
Polewa:
- olej kokosowy płynny – 2 łyżki [20 g]
- stała część mleczka kokosowego – ½ szklanki [100 g]
- erytrol – ½ łyżki
- mąka kokosowa – 3 łyżki [30 g]
- erytrol – łyżeczka [5 g]
Wymieszaj dokładnie jogurt, olej, wiórki kokosowe, erytrol oraz mąkę kokosową i wstaw na chwilę do zamrażarki do zgęstnienia masy. W formie silikonowej ułóż wafle ryżowe jako spód, następnie wyłóż masę kokosową, przykryj warstwą wafli, znów masę kokosową i wafle.
Przygotuj polewę: mleczko kokosowe, erytrol, olej i mąkę umieść w garnuszku i rozpuść, mieszając. Polej ciasto i wstaw na chwilę do zamrażalnika, a następnie na noc do lodówki.
Autorka: Katarzyna Toutounchi