Przepis na 30 kulek

1 kulka 55 kcal

Składniki:

Serek śmietankowy – [350 g]
Ser gouda – 100 g
Suszona żurawina – [70 g]
Natka pietruszki – 3 łyżki
Orzechy pekan – [70 g]
Sól, pieprz – po szczypcie

Sposób przygotowania:

Goudę zetrzyj na drobnej tarce, żurawinę i natkę posiekaj. W misce wymieszaj serek śmietankowy, Goudę, żurawinę i pietruszkę, dopraw solą i pieprzem. Wstaw miskę do lodówki na około 30 minut. W międzyczasie drobno posiekaj orzechy. Z kremowej masy serowej uformuj 30 małych kulek i obtocz je w posiekanych orzechach. Ponownie schłodź w lodówce przez co najmniej 30 minut.

Ekspertka: Katarzyna Toutounchi

Absolwentka dietetyki Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Jej praca magisterska dotycząca żywienia w zespole bolesnych menstruacji została opublikowana w naukowym magazynie Medical Science Pulse. Jest zwolenniczką zasady 80/20, stawia na wiedzę popartą nauką i stale poszukuje prostych rozwiązań.
W pracy stoi murem za kobietami, ich zdrowiem i dobrym samopoczuciem. W wolnym czasie lubi eksperymentować z bardziej odżywczymi wersjami słodkości i fast food.

Naszą ekspertkę znajdziesz tutaj:
Instagram: https://www.instagram.com/lifestylescientist/

BeActiveTV również w sklepach: